'KUZEY KIBRIS BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR'
Haber
20 Temmuz 2024 - Cumartesi 15:32 Bu haber 511 kez okundu
 
'KUZEY KIBRIS BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. İki devletli çözüm için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Ambargonun kaldırılması için çalışmalarımız daha da artacak. Desteğimiz bakidir.' ifadelerini kullandı.
Türkiye Haberi
'KUZEY KIBRIS BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konuştu. 

'KUZEY KIBRIS BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR'

 

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımızı yürekten tebrik ediyorum. Burada öncelikle bir hususu ifade etmek isterim; Bugün tıpkı yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz. Anavatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak sırt sırtayız. İktidar muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız Türkiye'nin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Bugün burada bulunmamız Türkiye'nin ve Türk milletinin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir. Canımızdan bir parçadır. Burası bize sadece şehitlerimizin değil, aynı zamanda Hazreti Osman'ın sahabinin bu toprakları fetheden kahraman ecdadımızın da emanetidir. İnşallah bu emanete sıkı sıkıya sahip çıkmayı sürdüreceğiz.

'KIBRIS TÜRKÜ YALNIZ DEĞİLDİR'

 

Tam 50 yıl önce bugün kahraman Mehmetçik, Kıbrıs Türkü'nün istiklaline vurulmak istenen hançeri sökmek üzere tarihi bir adım attı. İnsan olmak, vicdan sahibi olmak bize ne sorumluluk yüklüyorsa bu sorumluluğu yerine getirdik. O gün tüm dünyaya Kıbrıs Türkü'nün yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacağını gösterdik.

'ŞIMARIK YÖNETİM'

Ada'nın güneyinde şımarık bir yönetim var.  Geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı akla ziyan açıklamalar yaptı. Miçotakis'le görüştüm. 'Denias gibi sataşma yapma' dedim, 'Düşünmüyorum' dedi. Son derece sorumsuz adımlar atılıyor. Aynı suda iki kere yıkanılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. 

'FEDERAL ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL'

Çözüm istiyorsanız Kıbrıs halkının hakkını teslim edin diyoruz. Kıbrıs Türklerinin yok sayılması mümkün değildir. İki devletli çözüm için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Ambargonun kaldırılması için çalışmalarımız daha da artacak. Desteğimiz bakidir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'KUZEY, KIBRIS, BİZİM, GÖZ, BEBEĞİMİZDİR',
Yorumlar
Haber Yazılımı